Piszkos Fred IPA

Rejtő Jenő komikus regényalakja az irodalomban már régóta jól ismert karakter. A világot egyedül járó piszkos tengerész kegyetlen, mogorva és semmitől sem riad vissza, ugyanakkor egyénisége nem nélkülözi a titokzatos líraiságot sem. Hogy a múlt ne csak történelem legyen, ezen tulajdonságokból merítve alkottuk meg mérsékelten erős, jól leerjesztett ale sörünket. A sör aranysárga színe a szüretlenség miatt kisebb zavart kelthet, miközben az üde citrusosság és friss komlósság béklyót bűvöl ránk. A komlóból eredő fanyarság egy bársonyos testességgel társul, így az IPA sörökre jellemző eltolt egyensúly is észrevétlen maradhat.

Alkoholtartalma 5,5%

Gyertyános Kiwi

Kivi gyümölcs hozzáadásával, kaktuszfüge kíséretében készített gyümölcsös ale. Alkoholtartalma 5,5%. Mint minden gyümölcs, a trópusi gyümölcsök is kellemes íz- és illatvilágot képeznek a sörben. Megfelelő arányban a sör üdébb, zamatosabb és édeskésebb lesz visszafogott komlózás mellett. Sörmestereinkkel együtt ezt az arányt keressük, kutatjuk és tökéletesítjük több mint 10 éve a gyümölcsös sörök palettáján.

Kazamata Imperial Lager

A Kazamata egy kompromisszumoktól mentes Imperial Lager sör tengerentúli alapanyagokból. Mindenből a csúcsminőség került bele, élesztőből a leghíresebb Weihenstephani törzs, komlóból a világon legnépszerűbb Amarillo, malátából pedig a Maris Otter, ami páratlan, eredet védett különlegesség. A sör robosztus maláta teste mellett az Amarillo komló mandarinos, trópusi gyümölcsös aromái tökéletes egyensúlyban vannak, a sör erdei mézszíne is sejteti a 8%-os beltartalmat.

A sört óvatosan célszerű fogyasztani, mert az egyensúly és a gazdag összetevők miatt az alkoholtartalom nem érezhető. Az angolszász piacon árpabor a neve a hasonló, de felsőerjesztésű söröknek, de a Kazamata zamatát a láger élesztőnek köszönheti. A Diósgyőri vár újjáépítésének tisztelegve a híres, háromszintes kazamatája lett a névadó, jelezve, hogy sokáig érett, régi stílusú sörrel van dolgunk.

Gyertyános Pils

Főként pilseni malátából és belga maláták ideális keverékéből készített, tipikus házi jelleggel felruházott aranysárga színű, illatában és ízében kellemesen komlózott, kissé száraz, de zamatos 4,6% alkoholtartalmú karakteres sör.

Gyertyános Barna Gyémánt

6 féle maláta felhasználásával készített, hangsúlyozottan malátás, lekerekített, 5,5% alkoholtartalmú barna sörkülönlegesség, melyben a minőségi komló zamata, a karamellmaláta édeskés illata, a festő maláta pörköltsége és a belga jegyek rabul ejtik a fogyasztót. A megemelt beltartalma végett egy igazi kuriózum lehet a barna sörök kedvelői számára.

Gyertyános Banán

Egyik legidősebb, mára jól felépített gyümölcsös sörünk, mely egy elegáns, szalmasárga színű, banán hozzáadásával készített zamatos, trópusi különlegesség. Egyik legkedveltebb rendezvénysörünk, mely hibátlan illatelegyével már messziről odavonzza a kíváncsi gyümölcssör kedvelőket. Alk.: 5,5%

Gyertyános Ananász-Lime

Ananász és lime hozzáadásával készített különlegesség. Az ananász trópusi ízvilága és a lime jellegzetes illata a sört frissé, üdévé teszik. A gyümölcsös sörök között élenjáró szomjoltó, nyári hőség idején rendkívül jól itatja magát. Alkoholtartalma (5,5%) jól rejtőzködő, megbújik a sörben.

Gyertyános Licsi

A nagy sörforradalom és a gyümölcsös sörök évről-évre növekvő palettájából nem maradhatott ki ezen ázsiai szerelemgyümölcs hozzáadásával készített különlegesség. A licsi gyümölcs mind ízében, mind illatában jól passzol a sörhöz, vonzóvá varázsolja az italt. A gyümölcsös jegyek minden kortyában jól dominálnak, nyári melegben egy kimondottan kellemes, egzotikus szomjoltó. Alkoholtartalma 5,5%.

Gyertyános Fekete Berkenye

A fekete berkenye, másképpen arónia, egy Észak-Amerikából származó magas antioxidáns tartalommal rendelkező vadgyümölcs, mely a sörrel rendkívül jól harmonizál. A sör színét a gyümölcs karakteres sötétkék színe vezeti. Ízében kissé fanyar, citromos, magasabb savtartalommal rendelkező ital. Illatában a gyümölcsös jegyek jól dominálnak. Alkoholtartalom 5,5%.

Gyertyános Meggy

Ezen sörünk különlegessége a meggy és a maláta hibátlan elegyében rejlik. Igazi nyári hűsítő ital, mind a hölgyek mind az urak szívesen fogyasztják. Az erős bíborvörös szín, a kellemes meggy- és komlóillat és az édeskésen gyümölcsös ízvilág mellett a magasabb alkoholtartalom (5,5%) nem zavaró, remekül elbújtatott.

Gyertyános Birsalma

A gyümölcs sörük közül nem hiányozhat a magyar birsalma sem, mely sörben diszkréten tolakodó, jól felismerhető, selymesen lágy ízvilágot képez. Illatában a friss gyümölcsösség és a sör egyedi jegyei hibátlanul megjelennek, alkoholtartalma (5,5%) rendkívül jól rejtőzködik, a nyári melegben kiváló szomjoltó ital.

Gyertyános Szilva

Egy egész éven átívelő sörkülönlegesség, mely nem csak nyáron, télen is remek üdítő ital. A szilva a sörben nem tolakodó, az enyhétől a kifejezetten édesig és fanyarig tart az íze. Már az első korty után mind illatában mind ízében jól dominál a jellegzetesen érett gyümölcs. Alkoholtartalma 5,5%.

Gyertyános Gesztenye

Eleinte év végi ünnepekre, majd később a nagy fogyasztói igény hatására egész éven át készített, gesztenyeliszt és bourbon vanília hozzáadásával előállított különlegesség. A sör színében aranybarna, ízében a gesztenyéhez méltó jegyekkel lett felruházva. A gesztenyét kedvelő fogyasztók körében a sör minden kortya kellemes hangulatot teremthet számukra. Alkoholtartalom 5,5%.

Whiskeys Búza

Ír whiskey maláta hozzáadásával készített, fahordóban érlelt szűretlen búzasör, mely a whiskey -és sörimádók körében egy ütős kombinációnak minősülhet. A páratlan páros kóstolásakor először a karakteres búza uralkodik, de végül a whiskeys jegyek is harcra késztetik az ízlelőbimbók számos sokaságát. Alkoholtartalma megtévesztő, hiszen többnek érződik, de megmaradt főzdénk sztenderdje, mely 5,5%.

Gyertyános Gyömbér

A nyári forró napok hűsítői közül nem maradhatott ki ezen gyömbér hozzáadásával készített lager sörünk. Mind ízéből mind illatából jól kihangsúlyozódnak a gyümölcsös jegyek, a narancs és az akácméz még tovább fokozzák a sör élvezeti értékét. Alkoholtartalma 4,6%, jellegzetes üdítő sör.

Tequila’s IPA

Az elmúlt években rohamos léptekkel tört be az IPA (India Pale Ale) a magyar sörtársadalom színes polcaira és ezen kevés idő alatt vált a sörfogyasztók egyik kedvenc sörfajtájává. A Tequila’s IPA különleges ízvilágát az eredet védett Maris Otter maláta, a prémium kategóriás Amarillo komló és a tequila fő alapanyaga, a híres Agave kivonat tökéletes elegyének köszönheti. Markáns teste mellett egy gyöngéd citrusos világ is megmutatkozik, mely jóval üdébbé, selymesebbé varázsolja a sört. Alkoholtartalma 8%, kedvezve az erősebb sörök kedvelői számára.

Jégvirág

Egy stílusosan elegáns kékszőlő és muskotály szőlő hozzáadásával készített gyümölcsös sör, mely illatában és ízében a szőlő szüret varázsára emlékeztet. A szőlő első gondolatként kicsit bizarr elképzelés a sörben, de amint közelebbről is megvizsgáljuk, kellemes csalódásként érhet a tökéletes harmonizáció, melyet a két elem együttese nyújt. Reményeink szerint nem csak télen, hanem nyáron is kedvelt sörré válhat fogyasztóink között. Alk.: 5,5% vol.

Fekete Erdő

Tengerentúli ismeretekkel megfűszerezett, áfonya, málna és többféle maláta hozzáadásával készített fanyar barna lager. Illatában a frissesség, a pörköltség és ízében a gyümölcsös jegyek jól harmonizálnak az amerikai sour sörökre jellemző fanyarsággal. Alkoholtartalma 5,5%.

Golden Búza

Prémium összetevőkből, több féle maláta, kristály maláták és Mandarina Bavaria komló hozzáadásával előállított szűretlen búzasör. A tündöklően mély aranysárga sörünket közepes testesség jellemzi, mely már első szempillantásra elkápráztatja fogyasztóját. Ízében a citrusos és banános jegyek szépen kikerekednek az ale diszkrét élesztőssége mellett. Fogyasztását citromkarika kíséretében ajánljuk, de anélkül is remek hűsítő. Alk. 5,5% vol.

Fresh Melon

Már a nevében is hangsúlyozottan friss, sárgadinnye és citrom hozzáadásával készült nyári ital. A sárgadinnye formabontó világa kicsit extrém elképzelés, mégis kellemesen harmonizál a sörrel. Illatában és ízében az édeskés jegyek dominálnak, mely mellé egy gyöngéd citrusosság is társul. Remek egzotikus szomjoltó a gyümölcsös sörök kedvelőinek célozva. Alkoholtartalma 5,5%.

Sörpárlat

A lager és a felsőerjesztésű gyümölcsalap tökéletes gyermeke. Illatában és ízében diszkréten gabonás, kissé olajos, kóstoláskor nem tolakodik a komló, a 45% alkoholtartalom egyensúlyban van a beltartalommal. A diósgyőri várban rendezett pálinkamustrán a 2015-ös évjáratú Gyertyános sörpárlatunk aranyérmes helyezést kapott.