Kapacitásbővítő beruházás

Kedvezményezett: GYERTYÁNOS Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.
Projekt címe: Kapacitásbővítés a miskolci Gyertyános Kft-nél
Támogatás összege: 45,60 millió forint
Támogatás intenzitása: 50%
A projekt fizikai zárása: 2017.02.21.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00554

Projekt bemutatása

Az utóbbi években cégünk forgalma fejlődő tendenciát mutat, a termékeink iránt megnövekedett a kereslet, elértük jelenlegi kapacitásunk tetőpontját és további fejlődésünknek alapkulcsa a kapacitásbővítés és a minőségi követelmények magasabb szintre emelése. További munkahelyteremtésben bízva a helyi Önkormányzat is segíti fejlődésünket újabb területek biztosításával. Jelen projekt keretén belül megvásárolandó gépek és berendezések a technológiai folyamatban a termelés hatékonyabbá és megbízhatóbbá tételét, a hosszabb érlelési időt és a minőségi színvonal emelését szolgálják, ezáltal a vásárlók elégedettebbek lesznek, bevételeink emelkedni fognak.

A magasabb gyártási színvonal biztosításához és a növekvő keresleti igények kielégítéséhez az alábbi eszközök beszerzését tervezzük:

  • Hűtőrendszer
  • Kovaföldszűrő
  • Párakondenz
  • Főzőház berendezés
  • Légkompresszor
  • Erjesztő tankok
  • Cip berendezés
  • Hordómosó
  • 2000 literes hűtővizes tartály

Kapacitásbővítéshez és ászokolási idő növeléséhez erjesztő tartályok beszerzését tervezzük, melynek egyenes következménye a hűtőkapacitás bővítése. Ehhez kapcsolódik a főzőház modernizálása és teljesítménynövelése illetve egy modernebb és nagyobb kovaföldes szűrő beszerzése. A HACCP és a minőségi követelmények magasabb szintű biztosítása érdekében szükséges egy hordómosó berendezés, egy CIP mosó és fertőtlenítő berendezés elhelyezése. A gazdaságossági célokat figyelembe véve megújuló energiaforrásként melegvíz visszanyeréshez elhelyezünk egy párakondenz berendezést. Ennek lehetőségét a főzőházi berendezés bővítése, modernizálása biztosítja. A légkompresszorok megléte a hordómosó berendezés és a palackozó gépsor üzemeléséhez elengedhetetlen követelmény.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.